Susisiekimo ministrui – apie uosto veiklą bei planus

2017 01 18


 

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje šiandien lankėsi susisiekimo ministras Rokas Masiulis, ministerijos vadovybė bei Uosto direkcijos valdybos nariai. Ministrui ir jo komandai pristatyta uosto bei įmonės veikla, uosto plėtros galimybės.


„Šis vizitas skirtas iš arčiau susipažinti su uosto darbais, aktualiausiomis problemomis, ateities planais. Džiaugiuosi sėkminga uosto krova praėjusiais metais – šiandien uostas yra lyderis mūsų regione. Manau, turime tokiu lyderiu ir išlikti. Tai vienintelis mūsų uostas, kurį privalome vystyti, jei norime būti gerai, greitai  besivystanti valstybė“, – sakė susisiekimo ministras Rokas Masiulis.


2016 m. Klaipėdos uosto krovinių apyvarta viršijo 40 mln. tonų apyvartą – tai yra geriausias rezultatas per visą uosto istoriją. 2015 m. uostas taip pat fiksavo rekordinę apyvartą, tuomet buvo krauta 38,5 mln. tonų krovinių.


„Pernai Klaipėdos uostas pagal krovinių apyvartą tapo lyderiu tarp Baltijos valstybių uostų ir tą lyderystę išlaikė visus metus. Tai bendra Uosto direkcijos, kuri investuoja į infrastruktūrą ir uosto naudotojų sinergija, dėl kurios turime unikalų pasiekimą. Mes dirbame labai ambicingai ir kartais mūsų užkelta kartelė atrodo sunkiai įmanoma, bet, kaip rodo gyvenimas, tai yra pasiekiama“, – pristatydamas uosto veiklą bei planus teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.


VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt