Klaipėdos pramonės atstovus ESO kvietė diegti energetinio efektyvumo sprendimus

2016 11 10


Atsakingai žiūrėti į aplinką, gyventi ne šiandiena, taikyti mažiau energijos resursų reikalaujančius sprendimus – tokias žinutes Klaipėdoje susirinkusiems energetinio efektyvumo konferencijos „Tiek, kiek reikia pramonei 2016“ dalyviams transliavo renginio pranešėjai.


Uostamiestyje startavusio bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) organizuojamo penkių regioninių konferencijų ciklo „Tiek, kiek reikia pramonei 2016“ tikslas – pristatyti su efektyvesniu energijos vartojimu versle susijusias temas.

Klaipėdos krašto pramonės atstovams ESO kartu su partneriais pristatė sėkmingai dirbančių bendrovių ir ekspertų patirtį bei požiūrį į energetinio efektyvumo sprendimus, kvietė diskutuoti ir į daug energijos kasdien reikalaujančią veiklą pažvelgti kitaip.

Temos konferencijai rengiamos atsižvelgiant į praėjusių metų dalyvių pageidavimus. Tad konferencijos dalyviai šiemet galėjo susipažinti su efektyvaus pastatų valdymo principais, saulės jėgainių pritaikymu pramonės įmonėse, netolimoje ateityje laukiančiais pramoninio-komercinio šaldymo pokyčiais bei energetinius resursus tausojančio ESCO modelio galimybėmis. Konferencijoje taip pat pristatytos elektromobilių tendencijos ir infrastruktūros augimas Lietuvoje. ESO pristatė, kokios papildomos priemonės taikomos užtikrinant įtampą bei elektros energijos kokybę stambiems energijos vartotojams.­­­

„ESO prioritetas – efektyviai eksploatuoti elektros ir dujų skirstymo tinklus bei siūlyti naujų sprendimų ir paslaugų racionaliam energijos vartojimu. Didžiosios pramonės įmonės kuria pridėtinę vertę ir regionui, ir visai Lietuvai, todėl mums svarbu, kad jos galėtų koncentruotis į savo veiklą gaudamos geriausias ESO paslaugas“, – sako ESO Klaipėdos regiono tinklų eksploatavimo departamento direktorius Mindaugas Lukaševičius.

ESO organizuojamos energetinio efektyvumo konferencijos regionuose kasmet sulaukia vis didesnio verslo atstovų dėmesio. Klaipėdos renginyje šiemet apsilankė apie 80 dalyvių.

„Tiek, kiek reikia pramonei 2016“ konferencijos lapkričio mėnesį taip pat pasieks kitus Lietuvos regionus – Panevėžį, Šiaulius, Kauną ir Vilnių.

 

 


ESO

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt