Lietuva oficialiai patvirtino dalyvavimą Kinijos „Vienos juostos, vieno kelio“ strategijoje

2016 11 08

 

Susisiekimo ministerija, kuriai Rygoje (Latvija) vykusiame Kinijos ir Vidurio bei Rytų Europos („Kinija+16“) Vyriausybių vadovų susitikime atstovavo viceministras Saulius Girdauskas, su Kinijos Nacionalinės plėtros ir reformų komisija pasirašė susitarimo memorandumą dėl bendradarbiavimo uostų pramoninių parkų plėtros srityje.

„Pasirašytas dokumentas yra geras ženklas Kinijos bendrovėms, kurios domisi verslo galimybėmis Klaipėdos uoste, siekiančiame tapti Kinijos verslo ir krovinių tranzito Vakarų vartais į Europą. Šis susitarimas taip pat demonstruoja Lietuvos pasirengimą bendradarbiauti jūrų uostų ir jų pramoninių parkų plėtros srityje“, – sakė susisiekimo viceministras S. Girdauskas.

Memorandumas naudingas tiek ekonominiu, tiek politiniu aspektu. Šiuo dokumentu Lietuva oficialiai patvirtino dalyvaujanti įgyvendinant Kinijos inicijuotą „Vienos juostos, vieno kelio“ strategiją, kurios viena rengėjų yra Nacionalinė plėtros ir reformų komisija.

Šio susitarimo dėka Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija galės siekti labai svarbių tikslų – pritraukti Kinijos investicijas, naujus šios valstybės krovinių srautus į Klaipėdos uostą ir statybos darbų kompanijas uosto infrastruktūros rangos darbams atlikti.

Tai jau penktasis „Kinija+16“ susitikimas, kurio metu šalių Vyriausybių lygiu buvo aptarta bendradarbiavimo pažanga. Toks bendradarbiavimo formatas įkurtas 2012 m. Kinijos iniciatyva.

 

Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministeriją

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt