Lietuvos oro uostai žiemos sezoną pasitinka optimistiškai

2016 10 31


Lietuvos oro uostai žiemos sezono metu pasiūlys keletą naujų krypčių. Iš Vilniaus oro uosto bus galima nuskristi į Islandijos sostinę Reikjaviką, Lydsą, Maltą ir Barį. „Wizz Air“ skrydžius į Norvegijos miestus (Stavangerį, Bergeną, Olesiundą) vykdys iš Kauno. Be to, sausį turėtų apsidžiaugti ir kalnų slidinėjimo gerbėjai, nes jiems bus pasiūlytas skrydis į Prancūzijos Alpių pašonėje esantį Grenoblį. Tiesa, tai dar ne visos šio žiemos sezono naujienos. Kauno oro uoste atnaujinti skrydžiai į Londono Stanstedo oro uostą (jie vasaros sezono metu nebuvo vykdomi) pakeis anksčiau vykdytus reisus į Londono Gatviką. Iš Kauno lėktuvai skris ir į tarp lietuvių vis labiau populiarėjantį Izraelio Eilato kurortą prie Raudonosios jūros. Taip pat neseniai pradėti vykdyti skrydžiai į Eindhoveną. „Džiaugiamės, kad lėktuvais keliaujančių žmonių skaičius nuolatos auga ir per devynis šių metų mėnesius Lietuvos oro uostų paslaugomis pasinaudojo 13 proc. daugiau keleivių nei praėjusiais metais. Nors žiemos sezonas tiek oro uostams, tiek oro linijoms yra iššūkių metas, stengiamės, kad keliautojams oro uoste laikas neprailgtų ir keleiviai juose rastų jiems reikalingas paslaugas, - sakė Lietuvos oro uostų komercijos direktorė Jūratė Baltrušaitytė. – Dėl šios priežasties, tikimės, kad šią žiemą daugiau keliautojų slidinėti į kalnus keliaus lėktuvais, nes turistai nuo šiol galės pasiekti ne tik jau pamėgtus slidinėjimo centrus, bet ir naujus kurortus Alpėse, Karpatuose bei Kaukaze.“


Žiemos sezonas oficialiai prasidės spalio 30 d. ir tęsis iki kitų metų kovo pabaigos. Jo metu oro linijos koreguoja savo skrydžių kryptis ir intensyvumą. Pokyčiai laukia keliaujančiųjų į Oslą - uždaromas Oslo Rygge oro uostas, todėl lėktuvai, pakilę iš Vilniaus, leisis Oslo Gardemoneno oro uoste, kuris bus arčiau Norvegijos sostinės centro. Į šį oro uostą skraidins SAS, „Norwegian“ ir „Ryanair“ oro linijos.


Žiemos sezonas pakeis ir skrydžių iš Palangos oro uosto tvarkaraštį. Iki naujo šiltojo sezono stabdomi keliautojų susidomėjimo sulaukę skrydžiai į Kijevą, Minską, Varšuvą ir Maskvą.


Per devynis šių metų mėnesius Vilniaus oro uostas aptarnavo daugiau kaip 2 mln. 893 tūkst., Kauno – 492 tūkst., Palangos – 173 tūkst. keleivių.



Lietuvos oro uostai

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt