Kauno LEZ – įtakingo žurnalo „FDI Magazine“ įvertinimas

2016 10 27

 

Įtakingo žurnalo „FDI Magazine“ surengtuose pasauliniuose patraukliausios laisvosios ekonominės zonos rinkimuose specialusis apdovanojimas Europos zonų kategorijoje skirtas Kauno laisvajai ekonominei zonai (Kauno LEZ). Kauno LEZ įvertinta ir už itin palankias sąlygas smulkiajam bei vidutiniam verslui, ir už naujų investicijų pritraukimą.


„The Financial Times“ leidžiamas žurnalas „FDI Magazine“ visame pasaulyje laikomas investuotojų gidu. Plėtrą planuojančios kompanijos neretai atkreipia dėmesį į leidinyje minimus perspektyvius regionus ir juose sudaromas sąlygas verslui. „FDI Magazine“ ekspertai rinkdami patraukliausias laisvąsias ekonomines zonas rėmėsi sąrašu įvairių kriterijų, tarp kurių – jau užimtos laisvosios ekonominės zonos teritorijos dydis, joje įsikūrusių smulkiojo bei vidutinio verslo įmonių skaičius ir jų sukurtos darbo vietos.


„Pelnyti aukštą „FDI Magazine“ įvertinimą mums padėjo sparti plėtra – pritrauktos investicijos, verslo įmonėms reikalingos infrastruktūros vystymas. Vis dėlto, siekiame ne tik nuolat ir greitai augti, bet ir tobulinti sąlygas taip, kad jos būtų patrauklios skirtinguose sektoriuose veikiantiems verslams. Pavyzdžiui, kitais metais Kauno LEZ turėtų iškilti pirmasis biurų pastatas. Tikimės, kad tai paskatins čia įsikurti biurų veiklą vykdančias įmones“, – sako Kauno LEZ valdymo bendrovės vadovas Vytautas Petružis. „FDI Magazine“ įvertino Kauno LEZ sudarytas sąlygas smulkiosioms ir vidutinėms įmonėms – visapuses konsultacijas ir reikalingą pagalbą tiek įsikuriant, tiek toliau dirbant laisvojoje ekonominėje zonoje. Taip pat atkreipė dėmesį į pastaruoju metu čia pritrauktas investicijas. Pavyzdžiui, į 2015 m. rudenį bendrovės „DPD Lietuva“ atidarytą siuntų rūšiavimo terminalą. Į didžiausią ir moderniausią terminalą Baltijos šalyse kompanija investavo 6,5 mln. eurų.


Iš viso Kauno LEZ veikia 24 Lietuvos ir užsienio kapitalo įmonės, jų sukurtų darbo vietų skaičius artėja prie 2000. Patraukliausių laisvųjų ekonominių zonų reitingo sudarytojai atkreipė dėmesį ir į glaudų Kauno LEZ bendradarbiavimą su aukštosiomis mokyklomis. Išryškėjus poreikiui, studijų programos Kauno technologijos universtitete buvo papildytos Skandinavijos šalių kalbų kursais, studentai atlieka praktiką įsikūrusiose įmonėse. Taip pat įvertinta sparti infrastruktūros plėtra – jau įrengta visa reikalinga infrastruktūra aviacijai, oro linijų bazėms, orlaivių aptarnavimo veiklai skirtame Oro parke, kuris ribojasi su tarptautiniu Kauno oro uostu, vystomas riedėjimo tako jungties su oro uostu projektas. Pagerintas susisiekimas aplinkiniais keliais. Metų laisvąja ekonomine zona „FDI Magazine“ rinkimuose tapo Jungtiniuose Arabų Emyratuose įsikūrusi DMCC. Specialiame leidinyje šalia Kauno LEZ taip pat paminėtos Katovicų (Lenkija) ir Šanono (Airija) laisvosios ekonominės zonos. Šių metų pradžioje „FDI Magazine“ žurnale už išsivystymą ir potencialą taip pat buvo įvertintas Kauno regionas. Nekilnojamojo turto ir investicijų parodoje MIPIM už pastaruosius pasiekimus buvo įteiktas apdovanojimas.




Nova media

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt