Ar Kaunas taps pilnaverčiais vartais į Europą keleiviams ir kroviniams jau 2018 metais?

2016 10 12

 

Spalio 7 dieną AB „Lietuvos geležinkeliai” pasirašė sutartį dėl rangos darbų ruože Rokai–Jiesia. Konkursai dėl kitų dviejų ruožų Rokai–Palemonas ir Kaunas–Palemonas (Kauno viešasis logistikos centras) rangos darbų paskelbti rugsėjo 28 dieną.


Numatoma, kad Palemone esantis intermodalinis terminalas bus sujungtas su europinės vėžės geležinkelio tinklu 2018 metų pabaigoje. Iš viso į šią liniją investuota apie 500 milijonų eurų. Labai svarbu, kad europinės vėžės geležinkelio infrastruktūrą nuo Lenkijos iki Palemono krovinių vėžėjai efektyviai naudotų.


Naujosios europinės vėžės kelio naudojimas itin aktualus keleiviams. Jiems reikia greito susisiekimo, kurį galima užtikrinti tik įdiegus efektyvią traukinių eismo valdymo sistemą.


AB „Lietuvos geležinkeliai“ sumontuotos dešimties pervažų signalizacijos sistemos, 20 minučių trumpinančios traukinių važiavimo laiką – tai tik dalinis sprendimas.


Rugsėjo 7 d. priimtas sprendimas perduoti ERTMS (europinės traukinių eismo valdymo sistemos) diegimo funkcijas „RB Rail“. Labai svarbu, kad bendra įmonė „RB Rail” kuo skubiau įdiegtų šią sistemą, kurią naudojant keleivinių traukinių važiavimo laikas nuo Kauno iki Lenkijos 123 km atkarpoje būtų sutrumpintas iki 1 valandos. ERTMS taip pat užtikrintų jau pastatytos „Rail Baltica“ geležinkelio linijos ir Kauno viešojo logistikos centro pilnavertį funkcionavimą.


Įdiegus „Rail Baltica“ linijoje signalizacijos ir eismo valdymo sistemas, kaip numatyta ir Europos geležinkelių agentūros atlikto audito rekomendacijoje, traukinių važiavimo greitį linijoje nuo Kauno iki Lietuvos ir Lenkijos valstybių sienos bus galima padidinti iki 160 km per val., o modernizavus  visą liniją – ir iki 240 km per valandą.


AB „Lietuvos geležinkeliai”

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt