Atidaryta estakada pasitarnaus ne tik uosto veiklai

2016 10 02


Klaipėdos uoste iškilmingai atidaryta estakada per Nemuno gatvę. Ši dviejų lygių sankryža pasitarnaus ne tik efektyvesnei šioje uosto dalyje veikiančių uosto įmonių veiklai, bet dėl sumažėsiančių transporto priemonių spūsčių gerins ekologinę situaciją mieste. Pagal ilgį šis statinys prilygsta trims futbolo aikštėms.

Estakados eksploatavimo pradžią simboliškai pažymėjo iškilmingai perkirpta atidarymo juostelė.

„Džiaugiuosi dar vienu gražiu akcentu Klaipėdoje. Jis ne tik gražus, bet ir naudingas verslo, laiko taupymo, transporto pralaidumo, ekologinės situacijos gerinimo prasme. Linkiu užsakovui, uosto kompanijoms eksploatuoti šitą objektą kuriant ženklią pridėtinę vertę ir, žinoma, eksploatuoti saugiai“, – pabrėžė estakados atidarymo ceremonijoje dalyvavęs susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

„Šis tiltas pirmiausia svarbus uosto krovos kampanijų sklandžiam darbui, bet smagu, kad netgi tokia infrastruktūra puošia miestą. Tai labai gražus ir simboliškas statinys“, - sako Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus pasidžiaugė, kad estakados statybos baigtos laiku, neiškilo jokių papildomų darbų poreikis ir kaina išliko tokia, kokia ir buvo planuota.

„Pusantrų metų – tiek truko šio įrenginio statyba. Džiaugiuosi, kad estakada buvo pastatyta laiku, kaina konkurso metu sumažėjo net 40 proc. – nuo 7,4 mln. Eur iki 4,1 mln. Eur, o įgyvendinant projektą neatsirado jokių papildomų darbų. Šis įrenginys tarnaus ne tik „Klaipėdos Smeltei“, bet ir kitoms įmonėms. Tikimės, kad ši estakada padės suvaldyti transporto srautus ir automobilių eilės Kalnupės gatvėje turėtų išnykti. Tad tai dar vienas žingsnis į ekologiją, į švaresnę aplinką“, – sakė A. Vaitkus.

332 m ilgio estakada pastatyta virš penkių geležinkelio kelių ir Nemuno gatvės.

„Šito objekto atsiradimas pagerins transporto judėjimą, padės išvengti transporto priemonių spūsčių, taip pat pasitarnaus saugumo atžvilgiu. Tai reiškia, kad atidarius estakadą bus sudarytos geresnės sąlygos aptarnauti uosto kompanijų klientus bei gerokai sutrumpės patekimo į terminalą ir išvykimo iš jo laikas. Šis tiltas ne tik sureguliuos transporto srautus, bet ir sujungė dvi teritorijas. Esame labai dėkingi Uosto direkcijai už šį ypač svarbų objektą“, – pabrėžė LKAB „Klaipėdos Smeltės“ generalinis direktorius Rimantas Juška.

Dviejų lygių sankryžą (estakadą) per beveik dvejus metus pastatė bendrovė „Latvijas tilti“ ir UAB „Kauno keliai“. Atliktų darbų vertė – beveik 4,1 mln. Eur, įskaitant PVM.





VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt