LAIVO REKORDININKO KRUIZĄ PER LIETUVĄ VAINIKAVO ŠVENTĖ UOSTAMIESTYJE

2016 09 19


 

Renginyje apsilankęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas sakė: „Esame gražaus istorinio įvykio liudininkai, nes Gineso rekordas ne kasdien atkeliauja į Lietuvą, ką kalbėti apie Klaipėdą. Tačiau kur kitur jeigu ne Klaipėdoje turėtų būti pristatomas gausiam lankytojų būriui iš „Lego“ kaladėlių surinktas keltas. Sveikinu visus, sveikinus DFDS švenčiantį 150 metų jubiliejų ir 15 metų veiklos sukaktį Lietuvoje. Keltai – tai vienas jaukiausių būdų pasiekti Europą iš Klaipėdos, tad naudokitės jais kiek turėsite progos“.

Kaip Vilniuje bei Kaune, Klaipėdoje laivas atvyko ne vienas, o su gausia palyda: DFDS atstovais, laivo kapitonu, jungomis. Šie džiugino lankytojus pažintinėmis viktorinomis, konkursais, nutrūktgalviškais žaidimais vaikams.

Didžiausio pasaulyje DFDS „Lego“ laivo statybos surengtos, minint 150-ąsias laivybos kompanijos DFDS įkūrimo metines. Laivas pastatytas DFDS darbuotojų rankomis: didžiulius „Lego“ kaladėlių blokus dėliojo darbuotojai 75 Europos vietose, 20 šalių. Iš kaladėlių blokų gimė 12 metrų ilgio, 1,67 metrų pločio ir beveik 3 metrų aukščio laivas, sveriantis beveik 3 tonas. Jis netrukus buvo įtrauktas į Gineso rekordų knygą.

„Jubilee Seaways“ vardą gavęs laivas keliauja per DFDS maršrutų tinklą – 24 Europos miestus, tarp kurių: Geteborgas, Kalė, Djepas, Kylis, Oslas, Londonas, Amsterdamas ir kiti.

Laivas jau aplankė Vilnių ir Kauną bei dalyvavo didžiųjų burlaivių regatoje Blythe (Jungtinėje Karalystėje), taip pat dalyvaus „Lego World“ parodoje Utrechte bei Kopenhagoje.


UAB “Integrity PR”
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt