Naujausia uosto istorija metraštyje

2016 08 31

 

 

Metraštyje sutalpinti visi svarbiausi faktai apie vidaus vandenų sektorių, Lietuvos saugią laivybą, o daugiausia įvykių, susijusių su Klaipėdos uostu. Metraštis primena, kad būtent šis laikotarpis paženklintas ypač reikšmingais projektais - uoste atsirado ne vienas naujas terminalas, išjudėjo ir buvo užbaigti eilė metų metais besitęsusių darbų, uoste įgyvendintos didžiausios investicijos.

„Tai yra milžiniškos vertės darbas. Knyga fiksuoja šio laikotarpio faktus be jokių interpretacijų. Iš tikrųjų šie dveji metai buvo paženklinti labai svarbiais darbais uoste. Per labai trumpą laiką pavyko įgyvendinti SGD terminalo projektą, pagaliau buvo rekonstruotos 90-96 krantinės, bendrovei Klaipėdos Smeltė davusi startą konteinerių paskirstymo centrui. Buvo užbaigtos rekonstruoti ilgą istoriją turinčios 7-8-9 krantinės“, - prisiminė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

2013 m. laikomi investicijų uoste proveržiu – tais metais įgyvendintos didžiausios investicijos į infrastruktūrą per visą uosto istoriją – 301 mln. Lt, tai yra 3 kartus daugiau nei 2012 m.

„Yra užfiksuoti įstatymai ir jų pakeitimai, Vyriausybės nutarimai, Susisiekimo ministro įsakymai, su vandens transporto sektoriumi susiję teisės aktai, kurie sudarė tinkamas sąlygas vykdyti saugią laivybą jūroje ir vidaus vandenyse, užtikrino kokybišką Klaipėdos uosto veiklą. Taip pat sudėti ir tarptautiniai teisės aktai, knygoje surašyti institucijų, asociacijų vadovų pasikeitimai“, - knygą apibendrino jos sudarytojas Juozas Darulis.

Knygos sudarytojas nuošaly nepaliko ir jūrinei bendruomenei prasmingų kultūros  renginių ir įvykių, tokių kaip „Meridiano“ sutiktuvės. Tais metais atgimė tradicinis Jūrininkų vakaras. Jūros šventė ėmė vis labiau gręžtis į savo pirminę esmę – ėmė daugėti jūrinių akcentų. 2013 m. buvo įsteigtas kapitono Liudviko Stulpino medalis už nuopelnus jūriniame sektoriuje.

2009 m. išleistas buvo išleistas pirmasis Juozo Darulio sudarytas jūrinio transporto veiklos metraštis, apimantis laikotarpį nuo 1918 iki 2008 metų. 2013 m. pasirodė antrasismetraštis, aprašantis 2009–2012 metų šalies vandens transporto įvykius.

 

Pristatyta trečioji Juozo Darulio knyga „Lietuvos respublikos vandens transporto valdymo, veiklos ir plėtros 2013 – 2014 metais metraštis“

 

KVJUD

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt