Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcija kainuos beveik 25 mln. eurų

2016 08 23



Anot Vilniaus oro uosto direktoriaus Artūro Stankevičiaus, aiškus darbų kainos nusibrėžimas padės išvengti galimų kilti manipuliacijų dėl projekto įgyvendinimo sąnaudų.

 

„Mes atlikome aiškius tyrimus, kiek kainuoja techniniai sprendimai, kokia yra rinkos situacija kalbant apie atliekamus panašius darbus ir kiek už rekonstrukciją yra sumokėję kiti oro uostai – tad esame įsitikinę kainos teisingumu. Tai padės mums toliau efektyviai organizuoti pirkimus, daugiausia dėmesio skiriant kokybiniams parametrams. Ir, svarbiausia, tai palengvins atlikti darbus laiku ir kokybiškai“, - sako A. Stankevičius.

Pirmojo rekonstrukcijos etapo darbai bus pradėti jau po kelių savaičių – įmonės „Elektros darbai“ ir „Fegda“ atliks orlaivių kilimo ir tūpimo tako signalinių žiburių sistemos ir pirminių grandinių rekonstravimo rangos darbus. Jų vertė – beveik milijonas eurų. Planuojama, kad šie darbai bus užbaigti per devynis mėnesius.

Pagrindiniai rekonstrukcijos darbai bus atliekami nuo kitų metų liepos 14 d. iki rugpjūčio 17 d. 23 val. 59 min, t. y. 18 dieną orlaivių kilimo ir tūpimo takas jau veiks. Tuo metu Vilniaus oro uostas skrydžių nepriims. Šių darbų vertė – 24 mln. eurų. Konkursas pagrindinių darbų rangovui pasirinkti jau paskelbtas.

Orlaivių kilimo ir tūpimo takas yra viena svarbiausių oro uosto infrastruktūros dalių ir nuo jo geros būklės priklauso skrydžių ir keleivių saugumo užtikrinimas.


Lietuvos oro uostai

 

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt