Palangoje bus pristatyta tarptautinė „Geležinės uždangos" dviračių trasa

2016 08 23

 

 


„EuroVelo 13" projekto pristatymas vyks rugpjūčio 30 d. Kurhauzo salėje (Grafų Tiškevičių al. 1, Palanga), o rugpjūčio 31 d. 11 val. Palangos oro uoste bus surengta spaudos konferencija.

Europarlamentaras taip pat susitiks su savivaldybių, per kurių teritorijas numatyta ši trasa, ir institucijų, atsakingų už dviračių infrastruktūros plėtrą Lietuvoje, atstovais. Susitikimo metu bus diskutuojama apie „EuroVelo13" ir dviračių infrastruktūros plėtros galimybes.

EP narys M. Crameris pastarąjį kartą Lietuvoje viešėjo 2011 m. ir šią tarptautinę dviračių trasą pristatė Susisiekimo ministerijoje.

„Geležinės uždangos" dviračių trasa tęsiasi 6800 km. Ji žymi po Antrojo pasaulinio karo padalintos Europos ribas.

Trasa prasideda prie Barenco jūros Norvegijoje, eina palei Suomijos ir Rusijos valstybių sieną iki Baltijos jūros, toliau – Estijos, Latvijos, Lietuvos, Kaliningrado srities, Lenkijos pajūriu iki Liubeko miesto Vokietijoje. Buvusią „Geležinę uždangą" žyminti dviračių trasa tęsiasi palei Rytų ir Vakarų Vokietijas skyrusią sieną, Čekijos sieną su Vokietija ir Austrija, Austrijos sienas su Slovakija ir Vengrija, pasiekia buvusią Jugoslaviją, Rumuniją ir Bulgariją. Trasos pabaiga – Carevo miestas Bulgarijoje, prie Juodosios jūros.

Ši trasa veda per daugybę nacionalinių parkų, leidžia pamatyti unikalius gamtovaizdžius, kurie išliko nepaliesti dėl anksčiau šalia buvusių draudžiamų zonų. Pakeliui kviečiama stabtelti prie paminklų, aplankyti muziejus, pamatyti po atviru dangumi išlikusias pastatų ar įtvirtinimų liekanas, primenančias buvusį politinį Europos padalijimą.

Lietuvoje „Geležinės uždangos" trasa driekiasi išskirtinėmis vietomis – pajūriu, per Kuršių neriją.

Žiniasklaidos atstovus, planuojančius dalyvauti spaudos konferencijoje, Susisiekimo ministerija prašo registruotis el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..





Palangos miesto savivaldybė

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt