SGD terminale – jūreivystės mokslų studentų praktikos

2016 08 12

 

Bendrovė ir LAJM, kurios yra šiemet įkurto SGD klasterio narės, kartu su UAB „Höegh LNG Klaipėda“ susitarė, kad jau 2016/2017 m. LAJM antro kurso studentų studijų metais bus organizuojamos praktikos SGD laive-saugykloje „Independence“.

Praktiką laive galės atlikti laivo energetinių įrenginių eksploatavimo bei laivų elektros įrangos eksploatavimo specialybių studentai, baigę du kursus. Numatyta praktikos trukmė – 3 mėnesiai. Pirmuosius praktikantus laive-saugykloje ketinama priimti 2017 m. gegužę.

„SGD kompetencijų ruošimas ir ugdymas mūsų bendrovei yra viena iš prioritetinių bendrovės vystymo krypčių, joje nuosekliai didiname savo indėlį, pirmiausia, dalyvaudami SGD klasterio veikloje, o dabar, kartu su partneriais, žengiame dar vieną kokybinį žingsnį – didiname SGD žinių įsisavinimą ir pritaikymą Lietuvoje. Tai itin specifinė sritis, kurioje mūsų šalis dar turi mažai patirties, todėl labai svarbu auginti mokslinį potencialą, ruošti specialistus, kurie galėtų įsilieti į augančią SGD industrijos rinką“, – po sutarties pasirašymo sakė Mantas Bartuška, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

„Džiugu, jog pavyko taip sklandžiai susitarti ir rasti priemonių. Tai pirmas, bet labai svarbus žingsnis. Kasmet LAJM priima 25 elektrikus-mechanikus ir apie 50 mechanikų-inžinierių, iš šių studentų praktikai išrinksime tuos, kurie turėtų stiprią vidinę motyvaciją ir norą domėtis SGD inžinerija. Pirmaisiais metais praktikai išrinksime po du kiekvienos specialybės studentus“, – teigė prof. Dr. Viktoras Senčila, LAJM direktorius.

Pasak LAJM vadovo, po SGD laive-saugykloje atliktos praktikos studentai galėtų labiau gilintis į sudėtingų įrenginių eksploatavimo sritį.

Valstybei priklauso 72,32 proc.  „Klaipėdos naftos“ akcijų.

SGD terminale – jūreivystės mokslų studentų praktikos

Fotografijoje (iš kairės): LAJM direktorius prof. dr. Viktoras Senčila, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Mantas Bartuška, UAB „Höegh LNG Klaipėda“ vadovas Mindaugas Petrauskas.


Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt