Atidarytos trys rekonstruotos krantinės

2016 08 01


Beprasidedant Jūros šventei iškilmingai atidarytos trys rekonstruotos krantinės, kuriomis naudojasi AB „Klaipėdos laivų remontas“. Šios krantinės ne tik bus naudojamos įmonės veiklai, bet ir pagerins Kruizinių laivų terminalo teritorijos vaizdą ir sustiprins Klaipėdos kaip jūrinio miesto įvaizdį.

„Labai gerai pamenu 2003 metus, kai ši teritorija sulaukė paskutinių investicijų, buvo pastatytas Kruizinis laivų terminalas. Praėjus 13 metų galime pasidžiaugti nauja investicija šioje vietoje, kuri yra tapusi miesto širdimi. Kaip klaipėdietis labai džiaugiuosi, jog tokios teritorijos yra mieste, kad jos kartu su piliaviete, atstatytomis krantinėmis kaskart gražėja. Pasitinkant Jūros šventę, tai dar vienas gražus akcentas“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė, jog būtent realūs darbai liudija, jog Lietuva – jūrinė valstybė.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi tais simboliniais 142 metrais, kurie tampa dar vienais vartais į Klaipėdą, į Lietuvą. Dėkoju Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai, rangovams, statytojams, visiems, kurių dėka ši krantinė švyti savo naujumu. Dėkoju už puikų objektą, kuris yra reikalingas Klaipėdos miestui ir uostui, o miestas ir uostas esame vienas gražus kūrinys“, – kalbėjo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Bendrovės „Klaipėdos laivų remontas“ direktorius Alvydas Butkus dėkojo Uosto direkcijai už teisingą požiūrį į uosto vystymą.

„Ši bendrovė matė labai mažai investicijų. Noriu pasidžiaugti ir padėkoti Uosto direkcijai ir jos vadovui už teisingą požiūrį padedant vystyti kruizinį, pramogų uostą, kuriuo galime gėrėtis tiek mes, miestiečiai, tiek miesto svečiai“, – sakė A. Butkus.

Per daugiau nei metus krantines Nr. 43–45, kurių būklė buvo itin prasta, rekonstravo konkursą laimėjusi Latvijos įmonė BMGS. Objekto rekonstravimo kaina buvo 1,034 mln. Eur be PVM, tačiau realiai darbai atlikti 141 tūkstančiu eurų pigiau. Iš viso rekonstruoti 142 metrai krantinių.


VĮ Klaipėdos valstybinis jūrų uostas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt