Kinijoje ir Korėjoje Lietuva pristatys krovinių vežimo per mūsų šalį galimybes

2012 06 05


Kinijoje ir Pietų Korėjoje vykstančių „Transportas ir logistika“ bei „Expo 2012“ tarptautinių parodų metu šią savaitę rengiamose konferencijose Lietuva pristatys savo transporto infrastruktūros privalumus ir Rytų–Vakarų transporto koridoriaus teikiamas galimybes.

Neseniai Lietuvą ir Kiniją jau sujungė krovininio traukinio linija „Saulė“. Lietuva siekia, kad juo vežamų krovinių srautai didėtų.

Šiandien Šanchajuje (Kinija) vykstančios parodos „Transportas ir logistika“ metu Lietuvos susisiekimo ministras Eligijus Masiulis atidarys Rytų–Vakarų transporto koridoriaus asociacijos rengiamą konferenciją „EWTCA China Forum“.

„Plėtodami Lietuvos transporto infrastruktūrą diegiame pažangias informacines sistemas ir skatiname skirtingų transporto rūšių sąveiką, būtiną efektyviam krovinių vežimui. Esame pasirengę teikti aukštos kokybės transporto paslaugas, todėl dideles perspektyvas matome plėtojant transporto projektus, jungiančius Baltijos jūros regioną su Azija ir kitais Rytų–Vakarų transporto koridoriui priklausančiais regionais“, – sakė susisiekimo ministras E. Masiulis.

Rytų–Vakarų transporto koridoriaus asociacijos veiklą ir šio transporto koridoriaus galimybes skatinant Europos ir Azijos bendradarbiavimą konferencijoje pristatys asociacijos prezidentas Algirdas Šakalys. Pranešimus taip pat skaitys Kinijos jūrų laivybos kompanijos COSCO, Švedijos Karlshamno uosto ir JAV Teisingumo departamento atstovai, taip pat Klaipėdos valstybinio jūrų uosto, bendrovių „Lietuvos geležinkeliai“ ir „VPA Logistics“ vadovai. Po konferencijos Lietuvos paviljone parodoje vyks tiesioginiai verslo susitikimai.

Birželio 8 d. Pietų Korėjos Yeosu mieste vyksiančios parodos „Expo 2012“ metu Lietuvos susisiekimo ministerija organizuoja mokslo ir verslo konferenciją tema „Transporto sektoriaus plėtra ir saugumas“.

Šioje konferencijoje Klaipėdos valstybinio jūrų uosto, „Lietuvos geležinkeliai“ ir „VPA Logistics“ vadovai pristatys transporto jungčių tarp Europos ir Azijos plėtros galimybes, traukinį „Saulė“. Klaipėdos universiteto atstovai apžvelgs mokslo, studijų ir verslo sąveiką plėtojant Lietuvos jūros transporto sektorių. Po konferencijos taip pat numatomi tiesioginiai Lietuvos ir Korėjos verslo įmonių bei asociacijų susitikimai.

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt