Transporto savaitė (gegužės 28 – birželio 3 d.)

2012 06 04


Savaitė sujungusi pavasarį su vasara padovanojo daugybę svarbių žinių vežėjams. Vyko asociacijų kongresai, pristatyti transporto sektoriaus rodikliai, patvirtinę gerėjančią situaciją šiame versle. Taip pat buvo įdomių žinių ir iš užsienio.

Asociacijos

Lietuvos verslo darbdavių konfederacija (LVDK) pateikė skundą Lietuvos Respublikos Konkurencijos tarybai su reikalavimu pradėti tyrimą dėl nacionalinės vežėjų asociacijos „Linava“ piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi.

Skunde teigiama, kad „Linava“ platina savo nariams TIR knygeles nemotyvuotai padidintomis kainomis. Reikalaujama pripažinti, kad „Linava“ elgiasi nesąžiningai, ir taikyti Konkurencijos įstatymo nustatytas sankcijas.

Ketvirtadienį „Linava“ surengė spaudos konferenciją, kurios metu pristatė savo narių veiklos rezultatus. Taip pat aptartos transporto verslo problemos ir galimybės. „Linavos“ teigimu Lietuvos vežėjai atsitiesė po krizės. Duomenis apie transporto sektorių pateikė ir statistikos departamentas, kurie taip pat nėra prasti. Transporto įmonių pardavimo pajamos padidėjo.

Penktadienį vežėjai rinkosi į „Linavos“ kongresą, tačiau nesusirinkus kvorumui kongresas neįvyko. Susirinkimo metu pasisakė dalyvavę svečiai, taip pa „Linavos“ atstovai, bet balsuoti dėl svarbių asociacijai sprendimų vežėjai negalėjo. Planuojama, kad neeilinis kongresas vyks birželio 22 d.

Praėjusią savaitę taip pat vyko ir „Linekos“ kongresas. Dalyvaujant 27 asociacijos nariams buvo kvorumas, todėl buvo balsuota dėl svarbių klausimų, patvirtintas asociacijos biudžetas. Taip pat pakeistas pavadinimas. Nuo šiol tai „Lietuvos nacionalinė ekspeditorių ir logistų asociacija „Lineka“.

Nelegalus kuras

Marijampolės apskrities valstybinė mokesčių inspekcija praeitą savaitę aptiko nemažai nelegalaus dyzelino atlikdami transporto paslaugų veiklą vykdančiose įmonėse. Trakiškių kaime aptikta beveik 5 tonos dyzelinio kuro. Iš įmonės direktoriaus pateiktų dokumentų paaiškėjo, kad įmonė, turinti 40 vilkikų, legaliai kurą iš vienos Lietuvoje veikiančios įmonės pirkdavo tik vieną kartą per mėnesį. Jusevičių kaime surasta dar daugiau kontrabandinio dyzelino. Sunkvežimio priekaboje rasta 14 talpų (kiekviena 1 tonos talpos) pripildytų dyzelino galimai atgabento iš Rusijos Federacijos. Pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Užsienis

Rusijos „Asmap“ atstovai kalbėjo apie besikeičiančią situaciją Rusijos ir Europos pervežimų rinkoje ir pateikė savo pervežimų statistiką, kuria buvo patenkinti. Jų teigimu užsienio šalių vežėjų konkurencija mažėja, o patys rusai sėkmingai įsitvirtina Europoje.

Paskutinės žinios skriejo iš Vokietijos. Čia išrinktos geriausios komercinio transporto priemonės, o taip pat įvairias paslaugas teikiančios ir komercinio transporto priemonėms savo gaminius siūlančios įmonės.

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt