Vilniuje pristatomas ateities automobilis „iTaksi“

2012 05 29


Rytoj, gegužės 30 d., 11.30 val. susisiekimo viceministras Arūnas Štaras dalyvaus modernaus, pažangiomis technologijomis aprūpinto taksi automobilio „iTaksi“ pristatyme, kuris vyks prie Vilniaus TV bokšte esančios konferencijų salės.

Automobilis, atspindintis pažangių ryšio technologijų ir intelektinių transporto sistemų diegimo galimybes, pristatomas AB Lietuvos radijo ir televizijos centro ir Susisiekimo ministerijos rengiamos konferencijos „Saugumo viešajame transporte užtikrinimo galimybės“ metu. Konferencijos pradžia – 10.30 val., ji vyks konferencijų salėje Vilniaus TV bokšto I aukšte (Sausio 13-osios g. 10).

Drauge su bendrove „Altas“ ir talkinant įmonei „Oryo“, Lietuvos radijo ir televizijos centro automobilis buvo pripildytas pažangių technologijų ir įrenginių ir tapo pavyzdžiu ateities taksi automobiliams.

„iTaksi“ automobilyje įdiegtos keleivių, vairuotojų darbo laiko ir uždirbtų pinigų apskaitos, čekių spausdinimo ir apmokėjimo per banką sistemos, automobilių užimtumo ir buvimo vietos nustatymo, optimalaus darbo paskirstymo, saugumo užtikrinimo ir daug kitų sistemų. Planšetiniuose kompiuteriuose keleivis gali ne tik naršyti internetą, jam gali būti pristatytos miesto ar rajono, pro kurį jis važiuoja, įžymybės, gali būti pateikta aktuali informacija apie artimiausias kavines, viešbučius ir pan. Interneto ryšys tarnauja ir užsakymų priėmimui bei patvirtinimui, jų planavimui ir aptarnavimo kokybės gerinimui, o internetinė telefonija – tai nemokami taksi vairuotojo pokalbiai ir su administruojančiu centru, ir su visu pasauliu. Šias galimybes „iTaksi“ automobilyje suteikia mobilusis 4G internetas MEZON.

Daugelį šio mobiliojo interneto privalumų galima panaudoti taksi automobiliams modernizuoti ir taksi paslaugų kokybei gerinti. Internetas taksi automobilyje naudingas ne tik keleiviui ar vairuotojui, bet ir taksi paslaugas organizuojančiai įmonei. Be to, tai puiki galimybė gerinti konkretaus miesto ir visos šalies įvaizdį.

Maloniai kviečiame dalyvauti konferencijoje ir „iTaksi“ pristatyme!

Šaltinis Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt