Iš Dublino per Vilnių skrendantys transferiniai keleiviai bus tikrinami papildomai

2012 05 18


Iš Dublino oro uosto (Airijos respublika) su persėdimu Vilniaus oro uoste skrendantys keleiviai bus dar kartą tikrinami Vilniuje. Taip pat iš naujo bus tikrinamas ir jų bagažas – tiek rankinis, tiek registruotas. Tokios papildomos aviacijos saugumo procedūros vyks Lietuvos Respublikos civilinės aviacijos administracijai informavus, kad Dublino oro uosto taikomos aviacijos saugumo procedūros neatitinka ES teisės aktų reikalavimų. Keleiviai, baigiantys kelionę Vilniuje, papildomai tikrinami nebus.

„Mūsų aviacijos saugumo darbuotojai yra pasiruošę tikrinti iš Dublino oro uosto atvykstančius su persėdimu (transferinius) keleivius ir jų bagažą, pagal tas pačias procedūras, kurios taikomos keleiviams iš Europos Sąjungai nepriklausančių šalių“, – sako VĮ Tarptautinio Vilniaus oro uosto Aviacijos saugumo departamento direktorius Ričardas Martinaitis, pridurdamas, jog šis reikalavimas tranesferiniams keleiviams iš Dublino oro uosto taikomas visuose ES oro uostuose.

Iš Dublino oro uosto į Vilniaus oro uostą skrydžius vykdo aviakompanijos „Aer Lingus“ ir „Ryanair“. Transferinių keleivių srautas iš Airijos sostinės nėra didelis – 2011 m. jų buvo mažiau nei 1 proc.

Šaltinis TVOU
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt