Kelionės: atskristi į Lietuvą tapo paprasčiau

2012 05 18


Nuo šiol skrydžių bilietus į Lietuvą galima rasti visuose pagrindiniuose užsienio ir Lietuvos bilietų pirkimo portaluose internete.

Keliones Baltijos šalyse organizuojanti bendrovė „Novaturas“ pirmoji Lietuvoje prisijungė prie tarptautinių bilietų platinimo sistemų.

Vienas didžiausių Baltijos šalyse kelionių organizatorius „Novaturas“ ėmėsi papildomos veiklos ir prisijungė prie tarptautinių bilietų platinimo sistemų. Kadangi Lietuva savo avialinijų neturi, tai prisijungimas prie tarptautinių   sistemų leis mūsų šalies keliautojams įsigyti bilietų tiesioginiams skrydžiams daugiausia į šiltas šalis ir iš tų šalių į Lietuvą.

Pasak „Novaturo“ vadovo Lino Aldonio, nuo šios dienos bilietus tiesioginiam skrydžiui į Vilnių jau gali įsigyti keleiviai iš Turkijos kurorto Antalijos, Kipro, Kretos, Bulgarijos, Kroatijos, Koso ir Barselonos.

Skrydžių bilietus galima rasti visuose pagrindiniuose užsienio ir Lietuvos bilietų pirkimo portaluose internete.

„Mes nuo šiol savo bilietus į Vilnių galime pardavinėti beveik 100 tūkst. kelionių agentūrų visame pasaulyje ir mes pardavinėjame bilietus daugiau kaip 380 tūkst. terminalų, kuriuos turi „Amadeus“ visame pasaulyje. Per trumpą laiką mes labai išplėtėme visus mūsų distribucijos kanalus“, – sako „Novaturo“ vadovas.

Tikimasi aptarnauti maždaug 100 tūkst. keleivių iš Baltijos šalių. Kiek keleivių skris iš kitų šalių į Vilnių kol kas esą sunku pasakyti.

„Mes žinome, kad mes labai patrauklūs ypač pietų šalių turistams vasarą, nes pas mus lyja. Izraelyje mes pristatinėjam Lietuvą, jie gi mus vadina „Lita“, lietaus   šalimi. Vakar gavau informaciją iš mūsų ambasadoriaus Izraelyje Dariaus Degučio, kad naujas, pavyzdžiui, avialinijų reisas, Tel Avivas – Vilnius jau visai vasarai yra išparduotas“, – sako Valstybinio turizmo departamento direktorė dr. Raimonda Balnienė.

Pernai Lietuvą aplankė beveik 2 milijonai užsienio turistų., atostogauti iš Lietuvos išvyko – pusantro milijono. Tačiau pagal turizmo augimo srautus Lietuva pernai atsidūrė antroje vietoje Europoje.

Tikimasi, kad pradėjus prekiauti bilietais tarptautinėse platinimo sistemose atvykstamasis turizmas
dar labiau augs.

Šaltinis Kauno diena
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt