Tyrimas: „pigūs“ skrydžiai ne visuomet yra pigūs

2012 05 10


Didžiojoje Britanijoje atlikto tyrimo rezultatai parodė, jog „tradicinės“ aviakompanijos labai dažnai skraidina pigiau nei vadinamosios pigios aviakompanijos.

Tyrėjai nustatė, jog vidutiniškai skrydis su „tradicinėmis“ aviakompanijomis kainuoja 87 svarais sterlingų pigiau, informuoja dienraštis „The Daily Mail“.

Tyrimą atliko kainų palyginimo tinklalapis „Idealo.co.uk“, kuris skelbia, jog pridėjus visus papildomus mokesčius už bagažą, vietų rezervavimą, pirmenybę įlipti į lėktuvą ir įvairius administravimo mokesčius, skrydis su įprastinėmis aviakompanijomis gaunasi pigesnis.

Minėtas tinklalapis išanalizavo, kiek kainuotų skrydis į keturis skirtingus miestus keturių asmenų šeimai, įskaitant mažą vaiką ir kūdikį, skrendant su pigių skrydžių bendrovėmis „EasyJet“, „Ryanair“, „Germanwings“ ir „Norwegian“ bei šešiomis „tradicinėmis“ oro linijų bendrovėmis „British Airways“, „Lufthansa“, KLM, „Air France“, „Air Berlin“ ir „Swiss“. Lygintos skrydžių kainos skrendant iš Londono į Berlyną, Barseloną, Palma Maljorka ir Alikantę.

Tyrimo metu nustatyta, kad keturių asmenų šeimai skrydis su šešiomis „tradicinėmis“ aviakompanijomis yra vidutiniškai 87 svarais sterlingais pigesnis. Net jei vaikams yra suteikiamos nuolaidos,
skrydis su pigių skrydžių bendrovėmis vienam asmeniui vis tiek yra 29 svarais brangesnis nei su „tradicinėmis“ aviakompanijomis.

„Tyrimo rezultatai neturėtų apjuodinti pigių skrydžių bendroves, nes tam tikrų tipų keliautojams jos suteikia puikių variantų. Tačiau keliaujant šeimai, pigių skrydžių bendrovės ne visuomet yra geriausias pasirinkimas“, – sakė „Idealo.co.uk“ atstovas.

Šaltinis Kauno diena
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt