Baltarusijoje iki 2015 m. žadama pastatyti 48 logistikos centrus

2012 05 09


Baltarusijos valstybinė logistikos sistemos plėtros programa numato, kad per ateinančius keletą metų bus pastatyti 48 muitinės  – logistikos centrai. Pusė šių sandėlių bus Minsko apskrityje, o likę įsikurs šalia svarbių tranzitinių kelių.

Jau dabar skaičiuojama, kad investicijos sieks apie 1 mlrd. JAV dolerių. Tikimasi, kad didžiąją dalį šios sumos padengs vietinės ir užsienio kompanijos, o valstybė prisidės minimaliai.


Tokie planai kuriami, norint išnaudoti didžiulį Baltarusijos tranzito potencialą.  Jau dabar teigiama, kad 2015 m. per Baltarusiją keliaus dvigubai daugiau krovinių. Tikimasi, kad bus pasiektas 440 mln. tonų krovinių tranzitas per metus. Vien per pirmąjį šių metų ketvirtį krovinių srautai padidėjo 25 proc. Daugiausiai tai lėmė šalies įstojimas į Muitų sąjungą. 80 proc. krovinių keliauja į Muitų sąjungos valstybes.


Tikimasi, kad naujieji logistikos centrai atitiks visus Europinius standartus. Juose bus galima iškrauti, pakrauti, saugoti, tvarkyti, pakuoti ir ženklinti krovinius. Taip pat šiuose centruose bus pasiūlytas ir servisas vairuotojams. Jie galės čia pavalgyti, pailsėti, užsipilti kuro ir nuplauti transporto priemonę.


Šaltinis CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt