Transporto savaitė (balandžio 30 - gegužės 6 d.)

2012 05 07


Prabėgusi savaitė buvo labai svarbi Lietuvos vežėjams. Svarbiausias jos įvykis – penktadienį Rusijoje įsigaliojo naujos baudos užsienio šalių vežėjams už tarptautinių krovinių gabenimų pažeidimus. Kol kas vertinti naują tvarką yra sunku, tačiau nuo šiol Rusijoje dirbti reiks itin atsargiai.

Rusijos atstovai ramina, kad iš esmės pervežimų tvarka nepasikeitė, įvestos tik griežtesnės baudos. Rusijos teisininkų kompanijos „Urvest“ atstovas Romanas Obrazcovas pasidalino savo patarimais su CargoNEWS portalo lankytojais apie tai, kaip reiktų elgtis transporto inspektoriams sustabdžius vilkiką, norint išvengti baudų.


Rusijos problemos, tikriausiai bus ir viena svarbiausių temų artėjančiame „Linavos“ Kongrese. Trečiadienį buvo oficialiai pranešta, kad Kongresas vyks birželio 1 d. Vilniuje.


Tą pačią dieną atskriejo ir žinia, kad Teismo sprendimu praėjusių metų spalio 7 dienos Kongreso rinkimų rezultatai lieka galioti, o išrinktieji revizijos komisijos nariai Vidmantas Pelėda, Mykolas Drėgva ir Alicija Monkevič, o taip pat – išrinktas prezidiumo narys Juozas Kuklys gali toliau eiti savo pareigas.


Tiesa, jau penktadienį, CargoNEWS redakcijoje video konferencijoje lankęsis Kęstutis Sadauskas patvirtino, kad tokį teismo sprendimą skųs įstatymo numatyta tvarka. Tad kol kas „Linavos“ rinkiminių rezultatų teismų maratonas nesibaigė.


Savaitės pradžioje Baltarusijos muitinės ir pasienio tarnybos pranešė, kad Lietuvos – Baltarusijos pasienyje susiformavo milžiniškos eilės. Jų teigimu Lietuvos pusėje stipriai sumažėjo transporto priemonių pralaidumas. Pasak valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovų, praėjusį savaitgalį buvo sutrikusi vizų registro sistema, kurią administruoja Vidaus reikalų ministerijos Informatikos ir ryšių departamentas. Dėl šios priežasties laikinai buvo sutrikusi trečiųjų šalių piliečių duomenų patikra, tačiau sistema netrukus vėl ėmė veikti.


Siekiant, kad, Lietuvos – Baltarusijos pasienyje eilėse laukiantys vairuotojai kuo sparčiau įformintų muitinės procedūras, o eilės kuo greičiau aptirptų, dirbti į Medininkų kelio postą nukreipta daugiau pareigūnų, poste dirbo ir mobiliosios muitinės kontrolės grupės.


Artėjant Seimo rinkimams valdžios vyrai po truputį pradeda kalbėti populistinėmis frazėmis. Šį kartą paskelbta apie tai, kad kuro kainas Lietuvoje tikrai galima sumažinti, nes rezervų, pasak jų, tam yra. Belieka tikėtis, kad šie žodžiai virs kūnu, ir artimiausiu metu degalinių kainų švieslentėse išvysime teigiamų pokyčių.


Šaltinis CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt