Rusijos ekspeditoriai reikalauja naujos tvarkos

2012 04 27


Rusijos ekspeditorių asociacijos narių susirinkime atsirado pasiūlymas papildyti esamus įstatymus naujais punktais. Jų nuomone pataisos padarytų daugiau tvarkos jų versle, o be to jie yra būtini, norint kad rusų ekspeditoriai liktų konkurencingi Rusijai įstojus į Pasaulinę prekybos organizaciją (PPO).

Ekspeditorių teigimu, jų veikla kaip niekur kitur yra per daug liberalizuota. Nėra jokių įstatymų nustatančių ekspedijavimo veiklą ir nėra jokių apribojimų norint užsiiminėti ekspedicine veikla. Rusijoje tą gali daryti bet kas. Ekspeditorių asociacija siūlo įvesti įstatymų pakeitimus, kad vietinės įmonės galėtų konkuruoti su užsienio kompanijomis.


Susirinkime buvo akcentuojama, kad geležinkeliai apsaugoti, kitų bėgių nėra ir čia veikia tik Rusijos kompanijos. Vietiniuose vandenyse plaukioti gali tik Rusijoje registruoti laivai, o ekspeditoriai ir vežėjai yra visiškai neapsaugoti.


Buvo ir kitokių pasiūlymų, kurie sustiprintų Rusijos ekspeditorių pozicijas. Kalbėta apie didelės ir stiprios ekspedicinės kompanijos Rusijoje įkūrimą, kuri savo dydžiu prilygtų didžiosioms Europos ekspedicinėms kompanijoms.


Ekspeditoriai aktyviai kalbasi tarpusavyje, ieško iniciatorių ir pasiruošę palaikyti ir padėti tokiam projektui. Tokia kompanija siektų sukurti terminalų tinklą, sustyguoti krovinių judėjimą, kad šis primintų geležinkelio darbą. Vilkikai atvyktų konkrečiu numatytu laiku, būtų greitai iškrauti, patikrinti, jei reikia, pasikeistų vairuotojas.


Rusijos ekspeditorių asociacija – nekomercinė organizacija jungianti savanoriškai į ją įstojusias ekspedicijos kompanijas ir siekianti papildomos naudos iš tarpusavio bendradarbiavimo. Taip pat  atstovauja ir gina bendrus interesus valstybinėse ir tarptautinėse institucijose.


Šaltinis CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt