„Orlen Lietuva“ pradeda didžiausią istorijoje gamyklos kapitalinį remontą

2012 04 25


Naftos perdirbimo bendrovė „Orlen Lietuva“ balandžio 30 d. pradeda kapitalinį naftos produktų gamyklos remontą. Per 35 dienas iki birželio 3 d. bus įgyvendinta apie 50 skirtingų modernizacijos bei remonto projektų. Didžiausias gamyklos atnaujinimas leis geriau išnaudoti gamybos pajėgumus, sumažinti energijos sąnaudas ir užtikrinti sklandų įrenginių darbą ateityje.

Pagrindinis „Orlen Lietuva“ naftos produktų gamyklos kapitalinio remonto projektas yra vidinės katalizinio krekingo reaktoriaus dalies keitimas, jį įgyvendinus bus geriau išnaudoti gamybos pajėgumai. Kapitalinio remonto metu visos gamyklos padaliniuose bus taip pat atliekami mechanikos, elektros, automatikos ir izoliacijos darbai, vykdoma įrenginių ir aparatų patikra, keičiami ir remontuojami vamzdynai, sklendės, vožtuvai. Remonto metu bus baigtos diegti ir šiuolaikinės automatinio įrenginių valdymo bei avarinio stabdymo sistemos. Iš viso per šį kapitalinį remontą planuojama atlikti apie 1500 užduočių, kurioms bus pasitelkta per 4 000 žmonių.


„Nuolatinės investicijos į gamyklos atnaujinimą yra būtinos tolesniam įmonės modernizavimui, siekiant užtikrinti bendrovės pelningumą ilguoju laikotarpiu. Be to, nepalankų dabartinį ekonominių aplinkybių poveikį galime sušvelninti tik didesniu gamybos efektyvumu ir mažesnėmis veiklos sąnaudomis“, – sakė „Orlen Lietuva“ generalinis direktorius Ireneuszas Fąfara.


Darbus kapitalinio gamyklos remonto metu atliks „Orlen Lietuva“ specialistai, o taip pat pasitelkta net 4 300 darbuotojų iš rangovinių organizacijų. Planuojama, kad didžiausio istorijoje naftos produktų gamyklos atnaujinimui prireiks 900 000 darbo valandų. Iš viso sudarytos 107 sutartys: 78 – su Lietuvos, 22 – su Lenkijos, dar 7 – su Estijos, Vokietijos ir Nyderlandų įmonėmis.


Remonto metu bus sustabdyti visi gamybos procesai. Degalų tiekimas vidaus rinkose bus visiškai užtikrintas iš sukauptų atsargų.


Ankstesnis gamyklos kapitalinis remontas buvo atliktas 2007 m., tačiau jo darbų apimtys nebuvo tokios didelės kaip šio.


100 proc. „Orlen Lietuvos“ akcijų priklauso Lenkijos koncernui „PKN Orlen“. Nuo Mažeikių naftos perdirbimo produktų bendrovės įsigijimo didžiausia Vidurio ir Rytų Europos bendrovė Lietuvoje investavo 1,9 mlrd. litų. Užbaigus kapitalinį remontą, kuris prasideda 2012 m. balandžio pabaigoje, bendra investicijų suma viršys 2 mlrd. litų.


Šaltinis CargoNEWS, www.cargonews.lt
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt