Moksleiviai rašė laiškus vairuotojams

2012 03 05


Šių metų pradžioje Algio Žikevičiaus Saugaus vaiko mokykla ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyba paskelbė rašinio „Laiškas vairuotojui" konkursą. Jame dalyvavo Kauno mokyklų 7-8 klasių moksleiviai, kurie atsiuntė 43 rašinius.

Komisija atrinko septynis geriausius rašinius, kuriuose vaikai ir dėkojo rūpestingiems vairuotojams, ir priekaištavo neatsakingiesiems.
Konkurso dalyviai buvo apdovanoti policijos garbės raštais ir UAB „Autrolis" dovanota smagia atrakcija - galimybe pasivažinėti  miesto gatvėmis specialiai pramogoms perdarytu „Linksmuoju troleibusu".

Konkurse nugalėjo Gediminas Morkūnas, VšĮ Kauno „Vyturio" katalikiškos vidurinės mokyklos aštuntokas.

„Laiškas vairuotojui"

„Gerbiamas vairuotojau, Jūsų vardo nežinau, bet šiuo laišku noriu išreikšti padėką bei papasakoti Jums savo (ir Jūsų?) istoriją.
Ėjau takeliu iš mokyklos ir nešiau mamai ir tėčiui gerą žinią: jų sūnus (aš) - respublikinio konkurso pirmosios vietos laimėtojas. Neslėpsiu, didžiavausi. Beniūniuodamas priėjau perėją, kuria einu kiekvieną dieną nuo pat septynerių. Kelias buvo neįtikimai slidus. Apsidairiau? Ne. Juk tai išskirtinė diena, nieko blogo negali nutikti. Išdidus buvau: kas man tos mašinos. Drąsiai kirtau gatvę. Išlaikydamas pusiausvyrą ant slidaus ledo, ryžtingai drožiau pirmyn.
Perėjos vidurys. Cypimas, kurį mano ausys ir protas atpažino kaip stabdžių garsą. Atsisukau, o ten Jūs, vairuotojau, bandantis suvaldyti nesuvaldomą mašiną. Pajutau panišką baimę, automobiliui artėjant prie manęs. Dešimt... devyni... aštuoni metrai. Atstumas nenumaldomai trumpėjo. Septyni... šeši... penki... Suakmenėjau, balsas įstrigo gerklėje, tik mintyse tuksėjo: „Prašau, vairuotojau, sustokit, labai prašau, sustokit, juk tokia graži diena". Keturi...trys...du: „Vairuotojau, aš noriu gyventi..."

Užsimerkiau nesitikėdamas ir tikėdamasis stebuklo: vėl išgirdau cypiančius stabdžius. Vienas, vienas metras... Mašina sustojo, vos palietusi mano ranką. Smegenys atgijo. Ar atgijo? Nežinau. Tik pasiutusiu greičiu puoliau bėgti, bėgti namo, bėgti pas tėvus, ten, kur saugu.
Vėliau supratau, jog už tai, kad esu gyvas, už tai, kad džiaugiuosi kiekviena diena, turiu būti dėkingas Jums, o aš taip bailiai pabėgau net nepadėkojęs. Todėl ir rašau šį laišką. Iš visos širdies sakau Jums, nepažįstamam, bet tokiam brangiam žmogui, ačiū ir atsiprašau, jog buvau toks neatsargus. Nežinau, kas Jūs, bet Jūs išgelbėjote man gyvybę. Ačiū."

Konkursą laimėjusių moksleivių laiškai pasieks vairuotojus - bendrovių „Kauno autobusai", „Autrolis" ir „Kautra" vadovai pažadėjo, kad laiškai iškabinti jų įmonėse.

Kauno aps. VPK informacija
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt