Tarptautinė transporto, logistikos, telematikos paroda "TRANSBALTICA 2012"

 

Data: 2012.05.22-24

Vieta: Vilnius, Lietuva

Svetainė: www.litexpo.lt


tb2012_1 tb2012_2
tb2012_3 tb2012_4
tb2012_5 tb2012_6
tb2012_7 tb2012_8
tb2012_9 tb2012_10
tb2012_11 tb2012_12
tb2012_13 tb2012_14

 

 

Atsidariusiose parodose – inžinerinės pramonės ir transporto verslo potencialas

Šiandien LITEXPO prasidedančios parodos sukvietė inžinerinės pramonės ir transporto specialistus ne tik iš Lietuvos, bet ir iš daugelio šalių. Jų laukia naujienos verslo ekspozicijose, aktualios diskusijos seminaruose ir konferencijose, poilsis „Vežėjų gegužinėje“ ar įspūdžiai automobilių sporto muziejuje.

Oficialus parodų atidarymas vyks 11 val. LITEXPO 3 salės fojė. Sveikinimo žodžius parodų dalyviams tars Ūkio ministras R. Žylius, Susisiekimo ministras E. Masiulis, Lietuvos inžinerinės pramonės įmonių asociacijos prezidentas V. Šleinota ir Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais prezidentas A. Kondrusevičius.

Šiemet per 140 įmonių iš įvairių Europos šalių sutelkusi paroda „BaltTechnika“ yra vienas iš svarbiausių renginių, supažindinančių su inžinerinės pramonės potencialu Lietuvoje. Joje dalyvauja įmonės, kurios labiausiai imlios naujovėms, aktyviai ieškančios sąsajų tarp verslo ir mokslo. Daugiau kaip pusė jų pristatys naujas metalo apdirbimo, suvirinimo technologijas, įrangą, medžiagas. Nemaža dalis supažindins su naujausiomis energijos technologijomis, alternatyviosios energijos sprendimais, elektronikos ir elektrotechnikos naujovėmis, automatika.

Pirmą kartą lankytojai parodoje ras ekspoziciją „Elektrikų pavasaris“, kurią organizuoja bendrovė „Dogas“. Šioje ekspozicijoje elektros laidus ir kabelius, šildymą, automatiką, elektros instaliaciją ir gaminius, įrankius, skaitiklius, apšvietimą pristatys daugiau kaip 40 įmonių iš Lietuvos ir kitų ES šalių.  

Akcentuojamoji parodos tema – energetika ir efektyvus jos naudojimas – bus pristatoma ir pirmą kartą rengiamoje konferencijoje „Energijos vartojimo efektyvumas Lietuvoje: kokių galimybių neišnaudojame?“. Konferencijoje sąlyčio taškų ieškos alternatyvios ir branduolinės energetikos šalininkai, čia bus galima susipažinti su „žaliosios“ energetikos idėjomis, bus svarstomos mokslo ir verslo bendradarbiavimo galimybės. Konferencijoje daug dėmesio bus skiriama ir energiją taupančioms idėjoms, eksperimentams, projektams.

Norėdami atkreipti dėmesį, kad ir Lietuvos pramonė gali kurti originalius, konkurencingus produktus, nes idėjų netrūksta, parodos „BaltTechnika“ organizatoriai pirmą kartą rengia išradimų konkursą. Jame 12 Lietuvos išradėjų pateiks 18 patentuotų išradimų. Kol kas nei vienas iš jų į gamybą neįdiegtas. Novatoriškiausius, perspektyviausius ir praktiškai pritaikomus išradimus vertinimo komisija paskelbs gegužės 23 d.

Parodoje savo meistriškumą demonstruos ir ypač šiais laikais vertinamos profesijos atstovai – suvirintojai. Iš maždaug 30 konkurse dalyvaujančiųjų bus renkami geriausieji. Jie bus paskelbti gegužės 23 d.

Kartu vykstanti transporto, logistikos ir telematikos paroda „TransBaltica“ temų aktualumu nenusileidžia „BaltTechnikai“. Čia bus pristatomi ateities iššūkiai: taupus ir inovatyvus transportas, intelektinės transporto sistemos, išmaniosios technologijos.

Kas antri metai rengiama paroda „TransBaltica“ suburia ne tik mūsų šalies, bet ir kaimyninių šalių transporto bei logistikos rinkos dalyvius, besidominčius Lietuvos tranzitiniu potencialu. Šiemet parodoje dalyvaus 64 kompanijos iš Lietuvos, Lenkijos, Estijos, Suomijos, Rusijos, Vokietijos, Baltarusijos.

Parodos ekspozicijose lankytojų lauks vilkikai, priekabos, autobusai, autovežiai, komercinis transportas. Be transporto priemonių taip pat bus pristatomos įvairios paslaugos: krovos darbai, sandėliavimas, terminalai ir sandėliai, keleivių ir krovinių vežimas. Dalyvių stenduose bus galima rasti ir įrangos, eksploatacinių medžiagų, atsarginių dalių, technikos ir mechanizmų, skirtų degalinėms, automobilių remonto, serviso įmonėms. Keletas įmonių pristatys intelektines transporto sistemas.

Svarbios transporto sektoriui problemos bus aptartos ir jos metu rengiamose konferencijose. Rusijai pradėjus taikyti sugriežtintą tarptautinių vežimų kontrolę, mūsų šalies vežėjai susidūrė su naujais iššūkiais, kuriuos kartu su juristais aptars konferencijoje „Transportas – eksporto variklis“. Apie intelektinių transporto sistemų ir išmaniųjų technologijų taikymą bus kalbama Susisiekimo ministerijos rengiamoje konferencijoje.

Šiemet transporto verslo atstovai darbą galės derinti su pramogomis. Pirmą kartą kartu su paroda rengiama „Vežėjų gegužinė“. Čia lauks smagūs koncertai ant vilkiko, futbolas ir geriausias Lietuvos alus. Prie alaus bus siūlomas specialus lietuviškos ir europietiškos virtuvės meniu, o kaip derinti alų su maistu, pasakos Lietuvos aludarių gildijos prezidentas Saulius Gadalauskas bei alaus someljė Donatas Dobrovolskis.

Parodos vyks Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO gegužės 22-24 dienomis. 2-oje salėje bus galima aplankyti pirmą kartą Lietuvoje įkurtą Lietuvos techninių sporto šakų šlovės muziejų. Jo pirmieji eksponatai – per 30 sovietinių „Pobedų“, „Zaporožiečių“, „Moskvičių“ ir „Volgų“. Visi šie eksponatai yra dalyvavę sportinėse varžybose, nes visų Lietuvos lenktyunininkų kelias į didžiąsias trasas prasidėjo nuo sovietinių automobilių.

Įėjimas į parodas nemokamas. Darbo laikas: gegužės 22-23 dienomis nuo 10 iki 17 val., gegužės 24 dieną nuo 10 iki 16 val.


 

Tarp komercinių automobilių – ir tituluoti geriausiais

Šiandien prasidedančioje parodoje „TransBaltica“ bus galima susipažinti su naujais komercinio transporto modeliais ir geriausiais iš jų. Komercinį transportą parodoje pristatys bendrovės „Sostena“, „Silberauto“, „Inchcape“, „Autobrava“, „Liondoros automobiliai“.  

Lankytojai galės apžiūrėti naujus „Mercedes Benz Vito“, „Mercedes Benz Sprinter“, „Mercedes Benz Viano“,“Ford Transit“, „Ford Connect“, „Ford Focus“, „Peugeot Partner Tepee“, „Peugeot Exppert Tepee“, „Peugeot Boxer“, „Peugeot 208“, „Fiat Doblo Combi Maxi“, „Fiat Doblo Cargo Maxi“, „Fiat Ducato, perdarytus ir transporto įmonėms pritaikytus furgoninius, tentinius, konteinerinius „Renault Master“, komercinius automobilius su miegamąją dalimi vairuotojams.

Vieni iš žinomiausių furgonų Europoje – „Ford Transit“. Šiemet parodoje bus galima susipažinti su jo ECOnetic modeliu, kuriame įmontuota auto start/stop sistema. Ši sistema automatiškai išjungia variklį sankryžose ar transporto spūstyse ir sumažina degalų sąnaudas. Šis furgonas ypač tinka miesto sąlygomis. Itin moderniomis technologijomis gali pasigirti naujasis „Ford Focus“. Jame įdiegtos automobilio stabdymo, kelio ženklų atpažinimo sistemos, automatinė automobilio parkingo sistema bei kitos vairuotojo bei keleivių saugumą ir patogumą užtikrinančios naujovės. „Ford Focus“ gali būti varomas ir su suskystintomis duojomis.

„Fiat“ komercinės paskirties automobilių gamoje – dideli bei maži krovininiai furgonai, keleiviniai mikroautobusai, šasi su kabinomis ar be jų, netgi specializuoti automobiliai su įvairios paskirties antstatais. Mažieji „Fiat“ modeliai taip pat turi komercines versijas, kurios itin naudingos „mobilių“ darbuotojų kasdieniame darbe. Parodos lankytojai galės susipažinti su trimis naujausiais modeliais: „Fiat Doblo Combi Maxi“, „Fiat Doblo Cargo Maxi“, „Fiat Ducato“. Visi jie pasižymi dideliu talpumu ir krova, kokybe ir ekonomiškumu. „Fiat Doblo“ Hanoveryje (Vokietija) vykusioje aunkvežimių ir komercinės paskirties automobilių parodoje buvo išrinktas geriausiu „2011 m. lengvuoju komerciniu automobiliu“.

Kas antri metai rengiama paroda „TransBaltica“ suburia ne tik mūsų šalies, bet ir kaimyninių šalių transporto bei logistikos rinkos dalyvius, besidominčius Lietuvos tranzitiniu potencialu. Šiemet parodoje dalyvaus 64 kompanijos iš Lietuvos, Lenkijos, Estijos, Suomijos, Baltarusijos, Rusijos, Vokietijos. Be transporto priemonių parodoje „TransBaltica“ bus pristatomos įvairios transporto paslaugos, įranga, eksploatacinės medžiagos, atsarginės dalys, technika ir mechanizmai, skirti degalinėms, automobilių remonto, serviso įmonėms. Ypač daug dėmesio bus skiriama intelektinėms transporto sistemoms ir jų galimybėms.  

Šiemet pirmą kartą rengiama „Vežėjų gegužinė“, kurioje lauks smagūs koncertai, geriausias Lietuvos alus, maisto degustacijos, futbolas. Tarptautinė transporto ir logistikos paroda „TransBaltica“ vyks Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO gegužės 22-24 dienomis. Įėjimas į parodą nemokamas.

 

 

 

 

 

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt